20.8.08

Perasmian Penutup EGP 2008 pihak Akhwat

PERASMIAN PENUTUP EGP '08

Isnin 18 Ogos 2008-Majlis Perasmian Penutup EGP '08 akhawat bertempat di Dewan Darul Ehsan Rumah Selangor bermula tepat jam 2.00 petang berlangsung dengan meriahnya. Majlis dimulakan dengan bacaan ayat suci Al-Quran yang diperdengarkan oleh Ustazah NorMaya Sari. Perjalanan majlis diteruskan lagi dengan ucapan oleh Timbalan Pengarah 2 EGP '08 Ustazah Izzati Farhana. Terdahulu beliau mengucapakan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak kerana kerjasama yang diberikan amat membanggakan dalam EGP '08 pada kali ini. Seterusnya majlis menjemput Timbalan Pengerusi HEWI PMRAM '08 selaku perasmi majlis untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan penutupan EGP '08 bahagian akhawat.

Majlis diteruskan lagi dengan acara kemuncak iaitu penyampaian hadiah bagi semua pemenang yang telah berjaya dalam setiap pertandingan yang diadakan. Zon Aishah Humairah telah menjadi pasukan yang memungut mata tertinggi dan seterusnya membolot gelaran zon terbaik bagi EGP '08 pada kali ini. Zon ini digabungi oleh 7 negeri iaitu Kedah, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Perak, Terengganu, Sarawak dan Pahang. Zon kedua terbaik pula disandang oleh pasukan Maryam Al-Muqaddassah iaitu kontijen dari Iskandariah, tempat ketiga Naelah Al-Farafisya dan keempat Khaulah Al-Azwar.

Majlis juga diserikan dengan persembahan pemenang nasyid dan sajak. Nasyid EGP PMHK '08 pada tahun ini telah dimenangi oleh pasukan Maryam Muqaddasah.Kumpulan As-Sohwah PMRAM juga telah tampil dengan menyampaikan beberapa buah lagu menjadikan majlis penyampaian hadiah pada petang itu menjadi lebih meriah dengan kehadiran ahli yang memenuhi ruang dewan pada petang itu. HEWI juga telah tampil membuat persembahan untuk semua dengan gabungan beberapa persembahan antaranya sketsa, berbalas pantun dan nasyid. Semua yang hadir pada petang itu nampak begitu ceria dengan gelagat-gelagat mereka yang telah menyampaikan persembahan. Atucara majlis berakhir dengan sesi tayangan slide show yang memaparkan gelagat-gelagat semua yang terlibat samada dalam acara dewan dan sukan tepat jam 5.00 petang.